Corona maatregelen

Laatst bijgewerkt: 9-11-2020

We zijn ontzettend blij dat we inmiddels, na de sluiting op 16 maart, onze deuren weer kunnen openen voor alle kinderen. Vanzelfsprekend blijft de gezondheid en veiligheid van alle kinderen, ouders en onze medewerkers voorop staan. We volgen daarom de maatregelen en richtlijnen van het ministerie en het RIVM. 

De ontwikkelingen rondom covid-19 volgen zich in razend tempo op. Het is een onzekere tijd en we begrijpen dat dit kan leiden tot vragen. Middels deze blog willen we u op de hoogte houden van de maatregelen die wij bij ’t Hummelhuis treffen en de meest gestelde vragen rondom het coronavirus. We blijven deze blog updaten n.a.v. de laatste ontwikkelingen. 

Covid-19 & kinderen

Wereldwijd zijn er relatief weinig kinderen gemeld met COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het nieuwe coronavirus. Het nieuwe coronavirus verspreidt zich vooral onder volwassenen en van volwassen familieleden naar kinderen. Verspreiding van COVID-19 onder kinderen of van kinderen naar volwassenen komt minder vaak voor. Over het algemeen geldt: hoe jonger het kind, hoe kleiner de rol bij de verspreiding van het virus.

Hoe verloopt het op de opvang?

Onze beide locaties in Heerde zijn weer geopend. Eigenlijk is het weer net zoals voorheen, maar natuurlijk hanteren we een aantal maatregelen t.b.v. de veiligheid en hygiëne. 

Hygiëne

 • We schudden geen handen en hoesten en niezen doen we in onze elleboog.
 • Medewerkers wassen vaker hun handen. O.a. bij binnenkomst, voor- en na bereiden van voeding, voor- en na verzorgingsmomenten.
 • We maken vaker en grondiger schoon. Vooral handcontactpunten die vaak gebruikt of aangeraakt worden. 
 • Op iedere groep zijn papieren handdoekjes en desinfecterende handgel beschikbaar. 

Gepaste afstand

 • Volwassenen (medewerkers en ouders) bewaren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te bewaren. 

Brengen en halen

 • Het breng- en haalmoment verloopt op alle groepen via de buitendeur van de groep. Ouders komen niet binnen. 
 • We houden de overdracht tijdens breng- en haalmoment kort. Uitgebreide zaken omtrent uw kind kunnen telefonisch of via Bitcare worden besproken met de pedagogisch medewerker(s).
 • Kinderen worden gebracht of gehaald door 1 ouder.
 • Als er iemand bij de deur staat waar u ook moet zijn, wacht u buiten het hek totdat de vorige persoon is vertrokken. 
Mag mijn kind naar de opvang?

Voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs* geldt:

 • Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona.  Dit geldt niet als het kind een contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is.  Dan moet hij of zij thuisblijven.
 • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten,  dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
 • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
 • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis.

*Let op: het huidige testbeleid is aangescherpt en kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet getest te worden. Dit is een tijdelijke uitzondering.

Vakantie in oranje/rood reisgebied

Komt het kind terug uit een gebied dat een oranje of rood reisadvies heeft vanwege corona of krijg je een notificatie met de Coronamelder-app , dan gelden voor kinderen tot en met 12 jaar de bovenstaande adviezen. Zij mogen wel naar school of de kinderopvang. Voor iedereen ouder dan 12 jaar geldt dat ze na terugreis uit een oranje of rood gebied of na melding van de coronamelder-app 10 dagen thuis moeten blijven (quarantaine).

beslisboom verkouden kinderen

Op 18 september heeft minister Hugo de Jonge besloten dat de regels voor het toelaten van verkouden kinderen op de kinderopvang en in het basisonderwijs gelijk worden getrokken. Dit heeft ertoe geleid dat er nog maar één beslisboom is. Met deze beslisboom kun je bepalen of een kind van 0 jaar t/m groep 8 met een neusverkoudheid wel of niet naar de kinderopvang en/of school mag komen. De meest recente versie van de beslisboom is van 14 oktober j.l.

Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *