Corona maatregelen

Laatst bijgewerkt: 18-1-2020

Op 12 januari j.l. is aangekondigd dat de huidige lockdown maatregelen worden verlengd tot en met 7 februari 2021. Op een later moment werd besloten of de kinderopvang wellicht eind januari wellicht weer open zou kunnen. Helaas is halverwege januari besloten dat de kinderopvang  tot ten minste 7 februari 2021 gesloten blijft. 

Onze deuren zijn dus in ieder geval tot dan gesloten voor reguliere kinderopvang. Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen bieden we uiteraard noodopvang. Hoe dat in zijn werk gaat en welke corona maatregelen wij treffen leest u in deze blog, waarin we de meest gestelde vragen beantwoorden.

De ontwikkelingen rondom covid-19 volgen zich in razend tempo op. Het is een onzekere tijd en we begrijpen dat dit kan leiden tot vragen. We blijven deze blog updaten n.a.v. de laatste ontwikkelingen. Mogelijk is de informatie nog niet volledig, we zullen deze blog blijven aanvullen. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Hoe verloopt het op de opvang?

De volgende maatregelen t.b.v. de veiligheid en hygiëne blijven van kracht de komende periode. 

Hygiëne

 • We schudden geen handen en hoesten en niezen doen we in onze elleboog.
 • Medewerkers wassen vaker hun handen. O.a. bij binnenkomst, voor- en na bereiden van voeding, voor- en na verzorgingsmomenten.
 • We maken vaker en grondiger schoon. Vooral handcontactpunten die vaak gebruikt of aangeraakt worden. 
 • Op iedere groep zijn papieren handdoekjes en desinfecterende handgel beschikbaar. 

Gepaste afstand

 • Volwassenen (medewerkers en ouders) bewaren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te bewaren. 

Brengen en halen

 • Het breng- en haalmoment verloopt op alle groepen via de buitendeur van de groep. Ouders komen niet binnen. 
 • We houden de overdracht tijdens breng- en haalmoment kort. Uitgebreide zaken omtrent uw kind kunnen telefonisch of via Bitcare worden besproken met de pedagogisch medewerker(s).
 • Kinderen worden gebracht of gehaald door 1 ouder.
 • Als er iemand bij de deur staat waar u ook moet zijn, wacht u buiten het hek totdat de vorige persoon is vertrokken. 
 • Tijdens overdrachtsmomenten dragen ouders een mondkapje. 
 • Pedagogisch medewerkers dragen geen mondkapje in verband met herkenbaarheid voor de kinderen. Mocht u het desondanks toch op prijs stellen dat zij er één dragen, geef dat dan gerust aan. Zij zullen een mondkapje bij zich dragen. 
Mag mijn kind naar de opvang?

Op onze beide locaties in Heerde bieden we noodopvang in de volgende situaties:

 • Kinderen van wie één of beide ouders werkzaam zijn in een cruciale beroepsgroep. Het uitgangspunt wanneer één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is dat ouders de opvang waar mogelijk zelf regelen.
 • Kwetsbare kinderen: kinderen voor wie vanwege persoonlijke problemen of een lastige thuissituatie noodopvang gewenst is.

Let op: tijdens deze lockdown bieden we alleen noodopvang voor kinderen die al een contract hebben afgesloten met ’t Hummelhuis. Noodopvang is ook alleen mogelijk op contractdagen. Extra opvang of ruilen is tijdens deze periode niet mogelijk. 

Welke beroepen zijn cruciaal?
Hoe vraag ik noodopvang aan?

We gaan er vanuit dat uw kind niet naar onze opvang komt tot en met 7 februari 2021. U hoeft uw kind niet af te melden in de Bitcare app!

Mocht u de komende periode gebruik willen maken van de noodopvang kunt u dit kenbaar maken door te bellen naar onze locatie(s). Noodopvang kan niet via andere kanalen als mail of Bitcare worden aangevraagd. 

De kinderen die de afgelopen weken gebruik hebben gemaakt van noodopvang, zullen we automatisch doorplannen in de noodopvang tot aan 7 februari. 

Wanneer uw kind staat ingepland op de noodopvang, maar u de opvang anders kunt oplossen en uw kind dus niet naar ’t Hummelhuis komt willen we u vragen om voor de betreffende dag(en) verlof aan te vragen via Bitcare. We zullen dit verlof vervolgens afkeuren, dus schrik niet. Maar we halen uw kind dan voor de aangevraagde dag(en) uit de noodopvang. 

Wordt mijn kind opgevangen op de eigen locatie?

Ja. In tegenstelling tot de eerste lockdown in maart, bieden we nu noodopvang op onze beide locaties. Uw kind wordt dus opgevangen op zijn/haar eigen vertrouwde locatie. Afhankelijk van het aantal kinderen kan het zijn dat er groepen worden samengevoegd, dat kan per dag wisselen. 

Regels voor verkouden kinderen

Wanneer kinderen met klachten wel of niet naar de noodopvang mogen, staat op de pagina van de Rijksoverheid:  Veelgestelde vragen gezinnen met kinderen en quarantaine.

Mijn kind blijft thuis. Moet ik de factuur betalen?

Ja. Betaal de gehele factuur voor opvang zoals u dat altijd doet. Wij factureren vooraf, dat betekent dat u (waarschijnlijk) uw factuur voor de maand december al heeft betaald. Ook voor de periode in de maand januari vragen wij u de factuur te blijven betalen. 

Waarom moet ik blijven betalen?
 • Als u de kinderopvang doorbetaalt, behoudt u uw plek op de opvang als deze straks weer voor iedereen opengaat.
 • Als u de factuur doorbetaalt, dan hoeft u ook niets aan te passen bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag. Zo houdt u recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze door de Belastingdienst doorbetaald.
 • Een deel van de kosten voor kinderopvang bestaat uit een eigen bijdrage. U ontvangt een tegemoetkoming voor de eigen bijdrage tot de maximum uurprijs. Hiervoor hoeft u zelf niets te doen. 
Waar wordt mijn kind opgevangen tijdens schooluren?

Schoolgaande kinderen worden tijdens openingstijden van de school daar opgevangen. Voor- of na school kunnen zij bij ons terecht voor noodopvang. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *