over ons

onze visie

Een betekenisvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ieder kind, dat is waarvoor wij ons dagelijks inzetten. We zijn ervan overtuigd dat invloeden en ervaringen tijdens de eerste levensjaren van een kind van cruciaal belang zijn voor de verdere ontwikkeling. Bij ons mag een kind zich onbezorgd ontwikkelen tot een evenwichtig, zelfstandig en gelukkig individu. Een fijne basis voor de toekomst en deelname aan de maatschappij.

onze missie

We creëren een veilige, ongedwongen en warme omgeving waarin het kind centraal staat. Bij ons mag en kan ieder kind zichzelf zijn. Vanuit respect, vertrouwen en acceptatie spelen onze pedagogisch medewerkers in op de wensen en behoeften van kinderen. Ook stabiliteit, optimisme, plezier en continuïteit vinden we van groot belang. Maar wat we het allerbelangrijkst vinden? Dat een kind zich veilig voelt, leert vertrouwen op zijn eigen kunnen en fijne herinneringen overhoudt aan de tijd bij ons. 

pedagogisch beleidsplan

Benieuwd geworden naar onze gedachtegang en pedagogische uitgangspunten? Download een PDF versie van ons pedagogisch beleidsplan hier. 

Jongetje getroost door leidster

onze kernwaarden

Stabiliteit

Ieder kind heeft bij ons een eigen basisgroep met vaste pedagogisch medewerkers, wel zo fijn en vertrouwd.

plezier

Samen maken we er iedere dag graag een feestje van. Genieten van momenten groot en klein.

Vertrouwen

We geloven in het kunnen van een kind en dit vertrouwen stralen we uit. "Wat je zelf kan, mag je zelf doen".

Optimisme

Lichtpuntjes zijn overal. Door een positieve benadering voelt een kind zich gehoord en gewaardeerd.

acceptatie

Iedereen is anders en dat is goed. Je mag zijn wie je bent. Door het respecteren van zijn behoeftes en keuzes leert een kind vertrouwen op zichzelf.

Respect

Respect vormt de basis van ons handelen. Hierdoor krijgt ieder kind de ruimte om in eigen tempo te ontwikkelen.

Gezonde kinderopvang

Bord moestuin Hummelhuis

Gezonde kinderopvang in de breedste zin van het woord, dat is waarvoor wij staan. Als 500e organisatie in Nederland met een coach ‘gezonde kinderopvang’ zetten wij ons dagelijks in om een gezonde leefstijl onder kinderen te bevorderen. De kinderopvang is een belangrijke plek om jonge kinderen een gezonde start te geven. Onze pedagogisch medewerkers zijn hierin een voorbeeld. 

Binnen gezonde kinderopvang staan onder andere de volgende thema’s centraal: voeding, bewegen, mediaopvoeding, seksuele ontwikkeling en zon bescherming. Uit onderzoek blijkt dat aandacht voor een gezonde leefstijl bij jonge kinderen de kans op een gezondere leefstijl als volwassene vergroot. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij! 

Voeding

Gezonde, gevarieerde voeding levert energie en voedingsstoffen om ons lichaam gezond te houden. De Schijf van Vijf helpt om dit gezonde eetpatroon samen te stellen. Ons voedingsbeleid is gebaseerd op richtlijnen van het Voedingscentrum. Meer weten? Download ons voedingsbeleid op de pagina: downloads.

Bewegen

Kinderen ontdekken de wereld door te bewegen. Wij geven hen deze ruimte, binnen en buiten. We vinden het belangrijk dat plezier voorop staat en dat zij ervaren dat bewegen leuk is. Bewegen levert een bijdrage aan vaardigheden binnen verschillende ontwikkelingsgebieden. Denk aan motoriek maar ook aan de sociale en emotionele ontwikkeling. 

Activiteiten

“Een kind dat iets bereikt door zelfstandig te experimenteren verwerft een heel andere kennis, dan een kind dat een kant en klare oplossing krijgt aangeboden.” – Emmi Pikler

Dagelijks worden er verschillende activiteiten aangeboden. We zorgen voor een gevarieerd aanbod, afgestemd op de leeftijd en interesses van de kinderen in de groep. Zo bakken de oudste BSO-kinderen zelfstandig bananenbrood of doen we een heuse selfie-challenge, ontdekken de baby’s sneeuw en doen de peuters een kleurenspel in de kring.

Activiteiten ondernemen wij enerzijds om kinderen uit te dagen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en hen te stimuleren op verschillende ontwikkelingsgebieden. Maar anderzijds hebben activiteiten ontspanning als doel. Een kind bepaalt zelf of het mee wil doen met een activiteit. Deelname wordt gestimuleerd, maar nooit verplicht.

Het belangrijkste is dat onze focus tijdens activiteiten ligt op het proces, niet op het product of het resultaat. Ieder kind krijgt de ruimte om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken. Het draait om ervaren, beleven en leren. Als we verven gaat het om kijken, voelen, ruiken en ontdekken hoe dingen werken. 

uitstapjes

Naast activiteiten op de locatie, gaan we er graag op uit samen. Buiten is zoveel te beleven! In het bos of op het strand vinden we het heerlijk. Een blokje om, wandeling naar de supermarkt of uitje naar de speeltuin ondernemen we regelmatig. Maar ook ‘grotere’ uitstapjes zoals een bezoek aan een museum, kano varen (8+), het volgen van een workshop, een wandeling op de schaapskooi of een ritje met de bus. 

Natuurlijk houden we ons tijdens uitstapjes ook aan de wetten en regels die gelden. Zo voldoen we ook buiten aan de leidster-kind ratio, zijn we mobiel bereikbaar en vragen we u altijd vooraf schriftelijk toestemming voor het ondernemen van uitstapjes. Alle details rondom de afspraken met betrekking tot onze uitstapjes hebben we beschreven in een protocol. Deze kunt u downloaden op de pagina: downloads