BSO @ de Scouting

Dit jaar hebben we de vakantie-BSO extra speciaal afgesloten op een manier zoals we dat nog nooit eerder hebben gedaan. We waren deze week namelijk niet aanwezig op onze BSO-locatie aan de Rhijnsberg, maar maakten gebruik van het Scouting terrein in Heerde. Daar genoten we van de ruimte en de groene omgeving.  Lees en kijk je mee naar de avonturen die we hebben beleefd? 

Bootcamp

Maandagochtend begonnen we de week sportief met bootcamp. Deze werd gegeven door Tamara van @JGetFit. We kennen Tamara al langer, omdat ze al vaker een bootcamp bij ons heeft verzorgd en dat kan ze als geen ander! Deze activiteit mocht dus uiteraard niet ontbreken tijdens deze speciale week. Wederom ontzettend bedankt Tamara! 

Escaperoom

Na het sporten stond er maandagmiddag een escaperoom voor de oudste kinderen (7+) op het programma. Op een oud en verlaten terrein scheen een oude jager te hebben gewoond die in haar eenzame jaren allerlei puzzels en raadsels had achtergelaten en ons uitdaagde van het terrein te ontsnappen ;). Na wat geruststellende woorden maakten de gespannen gezichten ruimte voor enthousiasme en werd er binnen een uur ontsnapt! 

Bubble voetbal

Die eerste dag vloog voorbij en bracht eigenlijk alleen maar meer enthousiasme voor de rest van de week. De activiteit van dinsdagochtend bleek dan ook een favoriete van veel kinderen: bubble voetbal. Na het opblazen ging de een er direct in, een ander keek toch eerst liever van een afstandje. Na een tijdje klonk er alleen nog maar gegiechel vanaf dat grasveld. Rollen, botsen, over de kop, het kon niet gek genoeg. Een echt voetbalspel is er zelfs niet eens aan te pas gekomen. Dankzij de voetbalclub uit Veessen konden we gebruik maken van de bubbles en dat hebben we dan ook dankbaar gedaan. Niet alleen de dinsdag, maar de hele week werd er mee gespeeld. 

buikschuifbaan

Dinsdagmiddag stond er lasergamen op het programma, maar de zon scheen zo lekker dat we besloten de buikschuifbaan op te zetten. Deze zomerse foto’s zijn met de betreffende ouders gedeeld via onze app! Of we aan het einde van de middag toch nog een potje lasergame hebben gespeeld? Grote kans!

regenboogpannenkoeken

Woensdagochtend hebben we regenboog pannenkoeken gebakken. De kinderen hebben in tweetallen het beslag gemaakt in een eigen gekozen kleur. Daarna samen aan tafel! De buitenlucht maakt hongerig, er was bijna niet tegenaan te bakken. Schoon op! 

Broodjes bakken boven vuur

Na de pannenkoeken zijn we het bos ingegaan op zoek naar geschikte takken om vervolgens boven een vuurtje onze eigen broodjes te bakken. Dat kon natuurlijk niet ontbreken deze Scouting-week!

openluchtbioscoop

De helft van de week was alweer om! De donderdag stond in het teken van onze openluchtbioscoop. Toen we alle benodigdheden zoals de beamer, verlengsnoeren, geluidsboxen en een groot wit laken hadden verzameld, de techniek meewerkte (best een uitdaging zonder WiFi) en het droog bleef stond niets ons meer in de weg voor wederom een geslaagde Scouting-dag. Deze activiteit komt dan ook zeker op ons lijstje van meeste toffe BSO-activiteiten! De film Luca was een schot in de roos en de zelfgemaakte popcorn smaakte goed.

lasergamen

Onze allerlaatste Scouting dag zijn we begonnen met een potje lasergamen. We hadden voor deze hele week een lasergame pakket van Laserfeestje gehuurd. De dag begon regenachtig maar na het fruit kwam zelfs af en toe het zonnetje door. Tussen de buien door hebben we nog even dankbaar gebruik gemaakt van de set voordat we deze weer moesten inleveren.  

het einde in zicht

De geplande buikschuifbaan van vrijdagmiddag is vervangen voor een laatste boswandeling in verband met het frisse en wisselvallige weer. Daarna hebben de kinderen gespeeld op het terrein en ondertussen begonnen de leidsters met een beetje weemoed met opruimen, inpakken en schoonmaken. De kinderen vermaakten zich opperbest en vooral de vuurpit die was veranderd in een modderpoel was favoriet. Ze voelden zich hier helemaal thuis. En wij ook. Wat een ontzettend fijne week hebben we samen beleefd!

We didn’t realise we were making memories we just knew we were having fun – Winnie de Poeh