Kerstactie voor Brinkhoven

Kinderen tijdens het bezoek aan Brinkhoven

De BSO-kinderen van kinderopvang ’t Hummelhuis hebben zich met een kerstactie voor Brinkhoven ingezet voor de bewoners. Met een zelf versierd potje, een kaartje en een hanger van klei voor in de kerstboom hebben zij de 60 bewoners verrast. Zo hebben de kinderen letterlijk en figuurlijk gezorgd voor een lichtpuntje tijdens deze donkere dagen. Vooral voor ouderen is de tijd rond de kerst een extra moeilijke periode, zeker dit jaar. We wilden hen daarom graag een hart onder de riem steken.

Versierde potten voor Brinkhoven
Kaarten voor Brinkhoven

Naast het verrassen van de bewoners, wilden we met deze kerstactie voor Brinkhoven de kinderen laten ervaren dat het mooi is om iets voor een ander te doen en naar elkaar om te kijken. Op de BSO is er daarom de afgelopen weken middagen lang getekend, geschilderd, geschreven en geplakt. 

De kerstactie voor de ouderen, zoals de kinderen het noemden, was echt helemaal hun project. Tijdens het knutselen komen er allerlei onderwerpen ter sprake. Mooi om te horen hoe kinderen aan elkaar uitleggen waarom we dit project doen. Corona, ‘de ouderen’ en eenzaamheid brengen veel teweeg. 

Kleihanger maken

Alle attenties zijn door de kinderen zelf gemaakt, dus ieder potje en ieder kaartje is uniek. Toen het aantal van 60 potten werd gepasseerd, ontstond bij de kinderen het idee om door te gaan met het maken van attenties. ‘Deze geven we dan aan de medewerkers, die hebben dat ook heel erg verdiend dit jaar’ aldus één van de kinderen. 

Wandelen naar Brinkhoven
Kinderen zoeken een versierde pot uit

Afgelopen week hebben we samen met de kinderen die aanwezig waren op de noodopvang de kerstattenties afgegeven bij Hanzeheerd Brinkhoven. Uiteraard met inachtneming van de geldende coronamaatregelen. We konden niet naar binnen, maar via de ramen hebben we gezwaaid naar alle bewoners in de huiskamer. Als afsluiting hebben de kinderen een aantal kerstliedjes gezongen. Prachtig om al die lachende gezichten en de enthousiast meezingende bewoners zo te zien. 

Kinderen voor het gebouw van Brinkhoven tijdens het bezoek

Namens iedereen van Kinderopvang ’t Hummelhuis Heerde wensen we alle bewoners, maar ook u, hele fijne feestdagen en goed en gezond 2021.