Moestuin

Bord moestuin Hummelhuis

Sinds het voorjaar van 2020 hebben we op onze locatie de Rhijnsberg een moestuin! Met de subsidie, die we gekregen hebben van de ‘Gezonde kinderopvang’, hebben we de moestuin kunnen verwezenlijken.

Een moestuin op het ’t Hummelhuis brengt kinderen in contact met de planten, groentes, aarde en beestjes. Een moestuin draagt eraan bij dat kinderen meer binding krijgen met de natuur.

Kinderopvang ’t Hummelhuis is een gecertificeerde gezonde kinderopvang. Het onderhouden van de moestuin is iets dat hierbij aansluit. 

Het planten van een zaadje doet kinderen beseffen hoe belangrijk het is om de natuur te beschermen; voor de groei van planten is immers  water en verzorging nodig.

Kinderen leren verantwoordelijk zijn, omdat ze ergens voor moeten zorgen. De moestuin biedt volop mogelijkheden om te ontdekken en te leren. Kinderen mogen zelf zaadjes zaaien, plantjes water geven en verzorgen. Dit gebeurt wel altijd onder begeleiding van een pedagogisch medewerker.

Maar er zijn meer voordelen. Juist in deze tijd, waarin veel kinderen ongezond eten, weinig groentes lusten en al op jonge leeftijd last krijgen van overgewicht en voedselallergieën, is een moestuin heel belangrijk. Wanneer kinderen regelmatig in een moestuin werken gaan ze gezonder eten. Ieder kind wil graag zijn zelfgekweekte groentes proberen!