Opa en oma week

Hoog bezoek! Deze week ontvingen de peuters van onze beide locaties hun grootouder(s) tijdens onze opa en oma week. Een van onze (meestal jaarlijks) terugkerende activiteiten. Ook nu werd er door alle grootouders weer dankbaar gebruik gemaakt van onze uitnodiging om het kinderdagverblijf van hun kleinzoon- of dochter te bezoeken.

We kiezen er bewust voor om de opa en oma week te organiseren voor onze peuters om de rust op de babygroepen zoveel mogelijk te kunnen waarborgen.

Iedere ochtend van 9.30 tot 10.30 ontvingen we per groep een heel aantal grootouders. Samen lazen we een prentenboek in de kring, zongen we liedjes en kletsten we. Ook de puzzels, de klei en ander favoriet spelmateriaal lieten de kinderen vol trots zien. Buiten op ons speelplein even samen voetballen met opa of stoepkrijten met oma! Op een laagdrempelige manier kennis maken met alles op het kinderdagverblijf.

De kinderen lieten vol trots zien waarmee ze graag spelen op het kinderdagverblijf en wie hun vriend(innet)jes zijn. Ook maakten de grootouders kennis met onze pedagogisch medewerkers en de andere opa’s en oma’s. Leuk om te zien welke gesprekken er onderling ontstaan. Vooral een gevoel van trots en herkenning overheerst als er wordt gesproken over de kleinkinderen. Als afsluiting dronken we samen een kop koffie of thee. Een geslaagde en bovenal gezellige opa en oma week!

Benieuwd naar meer van onze avonturen? Bekijk dan onze Facebookpagina.